Logga in

Mediawebben

Mediawebben är en modern och lättanvänd streamingtjänst med utbildningsfilm och spelfilm för förskolan, grunskolan och gymnasiet och innehåller allt du behöver för att komma i gång med strömmande film i undervisningen.

Mediawebben har ett brett utbud av utbildningsfilm, dokumentärer, spelfilm, språkfilm och radioprogram från flera av Sveriges ledande filmproducenter och -distributörer, svenska myndigheter, Sveriges Radio och UR Access.

Vårt mål är att göra det enkelt för pedagoger och elever att få tillgång till film och radio som är lämpad för undervisningen. Med ett knapptryck får eleverna tillgång till ett modernt och varierat lärverktyg att arbeta med i eller utanför skolan, något som tillför en ökad möjlighet för individualisering, distansundervisning, extra resurser och ett diversifierat lärande.

UR Access

Genom Mediawebben får du tillgång till hela UR:s utbud: både det material som ligger på UR Play och i UR Access. I UR Access ligger serier och program oftast med längre licenstid och du har tillgång till ett utökat utbud av filmer och program.

Materialet uppdateras varje natt och med vår sökmotor hittar du snabbt det du letar efter. Är det en serie eller ett program som finns i flera språkvarianter kan du enkelt växla mellan de olika varianterna.

Öppet arkiv

Vi vet att lärare använder sig mycket av Youtube och gratismaterial på nätet i sin undervisning. Men vad är bra material, hur hittar man guldkornen och hur slipper man all reklam? Oftast tar det dessutom mycket tid att leta fram och kontrollera det material du söker.

I vårt utbud finns förutom våra inköpta filmer och UR Access ett öppet arkiv. I det hittar du kvalitetsgranskat material av betrodda organisationer, myndigheter och föreningar. De har gett sitt tillstånd till oss att använda deras filmer och genom att använda vår spelare slipper du störande reklam och hittar arbetsmaterial till filmerna på ett enkelt sätt.

Om Mediawebben

Mediawebben drivs av MediaCenter Region Västerbotten och är en streamingtjänst med utbildningsfilm och spelfilm med institutionella rättigheter. Alla kommunala skolor i Region Västerbotten har tillgång till Mediawebben, och såväl pedagoger som elever kan skapa konto kostnadsfritt.

Du kan läsa mer om Mediacenter här »

Mediawebben är utvecklad för Mediacenter Region Västerbotten av Skolmedia (556937-1841).

Maila